Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

РОЗГЛЯД ПРОЄКТУ ОПП «ПІДПРИЄМНИЦТВО, ТОРГІВЛЯ ТА БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ»: СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ

Дата: 23 травня о 00:00
Автор: admin 0. 1.
43 перегляда

23 травня відбулось засідання робочої групи з обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» спеціальності 076 Підприємництво та торгівля для здобувачів 2024 року вступу.

На засіданні були присутні члени робочої групи даної ОПП, Людмила Гарасим (завідувачка відділенням готельно-ресторанного бізнесу та підприємництва), Тетяна Вербіцька (стейкхолдер (рецензент) ОПП, регіональний директор ТОВ «Клевер Сторс», керуюча мережею магазинів «Сім/23» та «СІМ» в Тернопільській області), Наталія Ткач (завідувачка навчально-виробничою практикою коледжу).

Надія Березівська, голова проєктної групи ознайомила присутніх з проєктом ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», розробленим з врахуванням внесених змін до стандарту фахової передвищої освіти затвердженого та введеного в дію наказом Міністерства освіти і науки України від 19.02.2024 № 198 «Про внесення змін до стандарту фахової передвищої освіти зі спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», введеного в дію з 2024/25 навчального року, а також запропонованих стейкхолдерами змін, що стосуються кількісного та якісного оновлення вибіркових освітніх компонент ОПП (за вибором здобувача фахової передвищої освіти).

Стейкхолдерка Тетяна Вербіцька взяла активну участь в обговоренні освітньо-професійної програми. Поділилася своїм досвідом роботи в сфері торгівлі та дала цінні поради щодо вдосконалення ОПП. Вона зазначила, що програма повинна відповідати сучасним вимогам ринку праці та готувати фахівців, які володіють необхідними знаннями, навичками та компетенціями.

Наголосила на тому, що для формування у майбутніх підприємців професійних компетентностей дуже важливо мати чітке уявлення про потреби ринку праці. Вона підтримала внесення змін до освітньо-професійної програми 2024 року з метою врахування актуальних вимог та потреб ринку. Зазначила, що для успішної кар’єри в галузі підприємництва та торгівлі, майбутні підприємці мають мати не тільки знання з цих сфер, але й знати, як відповідати на ринкові виклики та ефективно використовувати нові можливості.

Також Тетяна запропонувала ввести освітній компонент «Бізнес-коучинг» до переліку вибіркових компонентів, який надасть майбутнім фахівцям знання про покращення комунікативних навичок, управління ефективністю роботи, організації праці, посилення лідерства та стратегічного мислення, збільшення ефективності вирішення конфліктів, а також створення продуктивної команди.

Таким чином, внесення змін до освітньо-професійної програми 2024 року з урахуванням вимог та потреб ринку праці є важливим кроком до формування у майбутніх підприємців професійних компетентностей, необхідних для успішної роботи в галузі підприємництва та торгівлі.

Людмила Гарасим наголосила, що оцінка змісту освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» є головною для забезпечення того, що здобувачі освіти отримували необхідні знання та навички для успішної кар'єри в цій галузі. Через опитування студентів, їх батьків та роботодавців можна отримати цінні відгуки та пропозиції щодо поліпшення програми, що дозволить адаптувати їх до змінних потреб сучасного ринку праці. Відзначила, що основною метою моніторингу та періодичного перегляду освітніх програм є підтвердження їхньої актуальності з урахуванням світових тенденцій розвитку відповідної галузі знань і затребуваності на ринку праці, підвищення якості та результативності організації освітнього процесу, задоволення потреб здобувачів фахової передвищої освіти та роботодавців.

Наталія Ткач, завідувачка навчально-виробничою практикою, підкреслила важливість підготовки фахівців відповідно до реальних вимог ринку праці, поєднання отриманих теоретичних знань з практичним досвідом роботи. Зазначила, що з метою посилення результативності проведення практичної підготовки потрібно внести зміни щодо її термінів.

Під час розроблення проєкту освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» на 2024 рік були враховані всі пропозиції, зауваження та рекомендації, які були висловлені на спільному засіданні робочої групи зі стейкхолдерами.

Таким чином, проєкт ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» враховує всі необхідні рекомендації та пропозиції з метою забезпечення якісної та ефективної підготовки майбутніх фахівців у галузі підприємництва та торгівлі.

Надія Березівська, керівник робочої групи

Обговорення ОПП (ФОТО)

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.