Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

ОБЛАСНЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ЗАСТУПНИКІВ ДИРЕКТОРІВ (ЗАВІДУВАЧІВ) З НАВЧАЛЬНО-ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ ЗФПО ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 16 квітня о 00:00
Автор: admin 0. 1.
9 переглядів

На базі Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі 16 квітня 2024 року проведено онлайн семінар обласного методичного об’єднання заступників директорів (завідувачів) з навчально-виробничої практики ЗФПО Тернопільської області на тему «Підвищення ефективності практичного навчання в умовах воєнного стану».

Спікер семінару, завідувач навчально-виробничої практики Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі, Наталія Ткач доповідала по таких питаннях:

1.     Проблеми і шляхи вирішення організації практичного навчання в умовах воєнного стану.

2.     Використання сучасних методів навчання для підвищення рівня проведення навчально-виробничих практик.

3.     Співпраця з стейкхолдерами як інструмент впливу на розвиток мотивації здобувачів освіти в освоєнні спеціальних компетентностей та необхідний елемент здійснення освітнього процесу.

4.     Значення практичної підготовки здобувачів освіти і співпраці із роботодавцями в процедурі підготовки і проведення акредитації освітньо-професійних програм.

 

Організація навчально-виробничих практик – необхідний елемент освітнього процесу закладів фахової передвищої освіти. Лише конкурентоспроможні випускники можуть успішно реалізувати власний потенціал і створювати позитивний імідж закладу освіти.

У процесі роботи проаналізовано забезпеченість базами практики здобувачів освіти; можливості для виконання програм навчально-виробничих практик в сучасних реаліях; аналіз питань щодо організації проведення практичного навчання для здобувачів освіти, які  виїхали за кордон; використання різних методів навчання для якісного засвоєння програмного матеріалу, підвищення рівня здобуття спеціальних компетентностей і розвитку пізнавальної діяльності; створення умов для досягнення програмних результатів навчання, формування цілей і шляхів самореалізації здобувачів освіти, можливостей для працевлаштування випускників шляхом співпраці з стейкхолдерами, особливо роботодавцями та випускниками коледжу; місце навчально-виробничого навчання в підготовці процедури проведення акредитації ОПП «Готельно-ресторанна справа».  

У семінарі брали участь голова Ради роботодавців коледжу Михайло Парій, член цієї Ради Тетяна ВЕРБІЦЬКА, які акцентували увагу на перспективах співпраці роботодавців із закладами  фахової передвищої освіти та розвитку мотивації здобувачів освіти у  формуванні професійних якостей. Стефанія Кундрат, голова проєктної групи ОПП «Готельно-ресторанна справа», вказала на важливості практичної підготовки та співпраці із стейкхолдерами в процесі підготовки та проведення процедури акредитації ОПП. Для обговорення цих питаннях до розмови долучилася Людмила Гарасим, завідувач відділенням готельно-ресторанного бізнесу і підприємництва, яка була відповідальною за проведення акредитації ОПП «Готельно-ресторанна справа» в коледжі.

Здійснення освітньої діяльності в умовах воєнного стану інколи видається викликом. Проте, як було зазначено, спільними зусиллями, командною роботою, із взаємопідтримкою і розумінням кінцевої мети можна подолати усі перешкоди.

Завідувачка навчально-виробничою практикою Наталія Ткач

Методичне об'єднання (ФОТО)

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.