Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «ФОРМУВАННЯ АКАДЕМІЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДОБРОЧЕСНОСТІ ТА ЯКОСТІ ОСВІТИ»

Дата: 11 жовтня 2023 о 00:00
Автор: admin 0. 1.
11 переглядів

У рамках місячника академічної доброчесності методистом коледжу Надією Задаянюк 11 жовтня проведено методичний семінар на тему «Формування академічної культури доброчесності та якості освіти».

На початку свого виступу доповідач наголосила, що сьогодні в Україні спостерігаємо стрімке зниження академічної культури, що зумовлено нівелюванням цінності як фахової передвищої так і вищої освіти та зорієнтованістю значної частини студентства на формальні її атрибути, а не на отримання ґрунтовних професійних знань. Деформація суспільної свідомості, підсилена відсутністю дієвого механізму взаємозв’язку освітніх закладів та ринку праці, призводить до того, що здобувачі освіти не вважають набуті фахові знання запорукою життєвого успіху, омріяного працевлаштування та гідної оплати праці. Низький рівень мотивації до навчання негативно позначається на рівні викладання та спричинює зниження вимог до якості освітніх послуг. Плагіат, списування, незаконне використання результатів чужої інтелектуальної праці не повинні стати суспільною нормою, адже академічна недоброчесність, виходячи зі стін закладів освіти, негативно позначається на добробуті країни в цілому.

Під час доповіді спікера та активного обговорення з аудиторією було зазначено, що академічна доброчесність — це комплексне поняття, яке описує своєрідний суспільний договір між академічною громадою та її членами — здобувачами освіти, викладачами та менеджментом. Вона базується на цінностях, з якими молода людина приходить в освітній заклад, збагачує їх набір в стінах Alma Mater та не закінчується на порозі коледжу чи іншого освітнього закладу в той момент, коли випускник з його дипломом виходить у великий світ. Уміння працювати чесно, відповідально, розвивати критичне мислення, толерувати думки інших, дотримуватися в своїх діях моралі — це далеко не повний перелік складових, які формують поняття академічної доброчесності, і входять до переліку характеристик компетентного співробітника і активного свідомого громадянина. Забезпечення академічної доброчесності стало щоденною турботою освітян та науковців в Україні та у всьому світі відносно недавно. Глобальна мережа Інтернет, сучасні інформаційні технології не лише суттєво збагатили наше життя, відкрили фантастичні можливості професійних та соціальних комунікацій, але й принесли проблему зловживання доступом, маніпуляції, перекручення та привласнення інформації.

Підсумовуючи семінар педагоги узагальнили, що формування академічної культури доброчесності та високої якості освіти вимагає спільних зусиль здобувачів освіти, викладачів та закладів освіти. Сприяти цьому можна через розвиток чесності, відповідальності та критичного мислення серед студентів, а також вдосконалення методів викладання та оцінювання, щоб підвищити рівень освітнього процесу.

Методист Надія Задаянюк

Методичний семінар (ФОТО)

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.