Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

ЖОВТНЕВЕ ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ В 2023-2024 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Дата: 30 жовтня 2023 о 00:00
Автор: admin 0. 1.
64 перегляда

30 жовтня відбулося чергове засідання педагогічної ради Тернопільського фахового коледжу харчових технологій.

В рамках порядку денного розглянуто питання про готовність коледжу до роботи в осінньо-зимовий період. Людмила Крукевич, директор коледжу та Надія Бігун, заступник директора з адміністративно-господарської роботи відзначили, що усі заходи з підготовки коледжу до опалювального сезону завершено, виконано ремонт котельні та перевірено стан газового обладнання.

Надія Березівська, відповідальний секретар приймальної комісії, доповіла про організацію роботи приймальної комісії у 2023/2024 н.р., вдосконалення форм і методів профорієнтаційної роботи. Приймальна комісія у своїй роботі керуватиметься вимогами Положення про приймальну комісію вищого навчального закладу, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 15 жовтня 2015 року № 1085, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 листопада 2015 року за № 1353/27798 та рекомендаціями Міністерства освіти і науки України.

Вдосконалення форм і методів профорієнтаційної роботи є важливим завданням для допомоги учням і здобувачам освіти зробити свідомий та правильний вибір щодо своєї майбутньої професії. З цією метою планується:

  • оновлення інформаційних матеріалів на веб-сайті коледжу та розробка мобільного додатку для профорієнтації, де користувачі можуть відповісти на питання та отримати рекомендації щодо вибору професії;

  • проведення кар'єрних ярмарків та зустрічей з професіоналами, днів відкритих дверей (в очному і дистанційному форматі) для вступників та їх батьків, майстер-класів у закладах освіти, участь у виставках, конкурсах, конференціях;

  •  розповсюдження інформації про коледж та особливості навчання у ньому, а, також, агітаційних матеріалів у соціальних мережах тощо;

  • постійний моніторинг та оцінка реалізованих програм та заходів для вдосконалення методів профорієнтації.

Володимир Кусяк, інженер з охорони праці, проінформував про проведення інструктажів з охорони праці, безпеки життєдіяльності з працівниками коледжу на 2023-2024 н.р. Класним керівникам необхідно провести цільовий інструктаж із здобувачами освіти з питань безпеки життєдіяльності перед початком зимових канікул за відповідними інструкціями з реєстрацією у відповідних журналах; провести роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки в умовах пониження температури повітря; проінформувати учасників освітнього процесу про заборони та ризики відвідування лісових масивів та територій, які можуть бути замінованими або наближені до районів бойових дій, поводження з вибухонебезпечними та підозрілими предметами.

Стефанія Грицишин, заступник директора з виховної роботи, доповіла про виховну роботу в умовах воєнного стану: виклики, інструменти та можливості. Стефанія Йосипівна зауважила, що організація освітнього процесу в умовах воєнного стану потребує іншого змісту та підходів до проведення і виховної роботи. Цільовим напрямом виховного процесу в закладі освіти має стати створення максимально можливих безпечних умов для кожного здобувача освіти, реалізація безпекової складової здоров’я особистості, забезпечення її фізичного, психічного, соціального і духовного благополуччя.

Стефанію Грицишин, заступник директора з виховної роботи, Тетяна Верба, практичний  психолог, і класні керівники груп  прозвітували про проведені заходи щодо протидії та попередження злочинів та правопорушень, булінгу в підлітковому середовищі серед здобувачів освіти коледжу. Вирішено Тетяні Вербі проводити різного роду анкетування, бесіди та заходи  щодо протидії та попередження даних явищ в закладі освіти.

Практичний психолог Тетяна Верба також доповіла про психологічний супровід розвитку особистості здобувача освіти з обмеженими можливостями і зазначила, що це напрямок діяльності, який є надзвичайно важливою складовою в роботі психолога, оскільки спрямований на забезпечення доступності освіти для всіх здобувачів, незалежно від їхніх фізичних чи психологічних особливостей. Вирішено класним керівникам постійно здійснювати психологічний супровід розвитку особистості здобувача освіти з обмеженими можливостями в групах, практичному психологу проводити різного роду анкетування, бесіди та заходи щодо їх психологічного супроводу та розвитку особистості.

Тетяна Когут, заступник директора з навчальної роботи, доповіла про аналіз кадрового забезпечення освітніх компонентів освітньо-професійної  програми «Готельно-ресторанна справа». Рівень освіти та професійної кваліфікації викладачів, задіяних до реалізації освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» відповідає вимогам законодавства, заклад освіти забезпечує і мотивує розвиток викладацької майстерності, регулярне підвищення кваліфікації педагогічних працівників відповідно стратегії розвитку кадрового потенціалу.

Голови циклових комісій загальноосвітньої підготовки та завідувачі відділень прозвітували про результати вхідного (діагностичного) контролю шкільних знань здобувачів освіти І курсу і заходи покращення якості освіти. Ухвалено обговорити результати вхідного (діагностичного) моніторингу набутих знань на засіданнях циклових комісій, методичної ради і розробити наступні заходи покращення якості освіти: викладачам дисциплін загальноосвітньої підготовки  здійснювати проведення директорських контрольних робіт, додаткових консультацій, залучати здобувачів освіти до гурткової, пошуково-дослідницької та проєктної роботи, участі в олімпіадах з дисциплін загальноосвітньої підготовки. Завідувачам відділень, головам циклових комісій Наталії Мурмилі, Світлані Кедись, викладачам дисциплін загальноосвітньої підготовки проводити тестування, квести та інші інноваційні форми і методи контролю.

Секретар педради Ірина Чеченюк

Педрада жовтень (ФОТО)

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.