Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ

Дата: 31 серпня 2023 о 00:00
Автор: admin 0. 1.
40 переглядів

31 серпня відбулося перше засідання педагогічної ради Тернопільського фахового  коледжу харчових технологій і торгівлі.

На засіданні вирішено організаційні питання щодо виведення зі складу педради осіб, що вибули, введення нових працівників, проведено вибори секретаря педради, затверджено план роботи педагогічної ради та зведений графік освітнього процесу на 2023/2024 навчальний рік. Ухвалено увести в дію нові освітньо-професійні програми і навчальні плани з 01.09.2023 р.

Директорка коледжу Людмила Крукевич вказала на особливості організації освітнього процесу у 2023-2024 навчальному році в умовах воєнного стану.

Тетяна Когут, заступник директора з навчальної роботи, повідомила про невідкладні заходи щодо вдосконалення і впровадження в освітній процес технологій змішаного навчання з дотриманням вимог безпеки та цивільного захисту в умовах воєнного стану.

Володимир Кусяк, інженер з охорони праці,  доповів про алгоритм дій під час сигналу «повітряна тривога». Відповідальними за організацію евакуації учасників освітнього  процесу під час повітряної тривоги ухвалено призначити класних керівників та інженера з охорони праці Володимира Кусяка.

Вирішено Тетяні Когут, заступнику директора з навчальної роботи, здійснювати систематичний контроль за організацією освітнього процесу в реаліях воєнного стану та координувати злагоджену участь усіх учасників освітнього процесу за змішаною формою навчання. Контроль за дотриманням коледжем вимог чинного законодавства щодо охорони праці, протипожежних норм, протиепідемічних заходів покладено на директора коледжу.

Ольга Дрюченко, відповідальний секретар приймальної комісії, доповіла про підсумки прийому здобувачів освіти до коледжу в 2023 р., який здійснювався на основі Правил прийому, розроблених приймальною комісією Коледжу і затверджених на засіданні педагогічної ради коледжу. Зазначено, що в подальшому особлива увага приділятиметься профорієнтаційній роботі. З цією метою планується проведення днів відкритих дверей (в очному і дистанційному форматі), майстер-класів у закладах освіти, участь у ярмарках, конкурсах, конференціях, розповсюдження інформації про коледж та особливості навчання у ньому, а, також, агітаційних матеріалів у соціальних мережах тощо.

Також на засіданні педагогічної ради коледжу розглянуто основні завдання педагогічного колективу на 2023/2024 навчальний рік. Ухвалено спрямовувати роботу на підвищення якості освіти згідно Положення про організацію освітнього процесу, Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти. Головною методичною проблемою педагогічного колективу затверджено «Формування і удосконалення цифрової компетентності здобувачів освіти засобами інноваційних технологій навчання». Завідувачам відділень Людмилі Гарасим, Ірині Пиріг, заступнику директора з навчальної роботи Тетяні Когут ухвалено здійснювати постійний системний контроль за освітнім процесом, сприяти його студентоорієнтованості, із залученням до контролю членів студентської ради та усіх зацікавлених сторін.

Завідувачами відділень і головами циклових комісій відзначено готовність навчальних та робочих програм, методичного забезпечення з дисциплін загальноосвітньої підготовки та навчальних, робочих програм освітніх компонентів підготовки фахового молодшого бакалавра згідно типових ОПП і навчальних планів із врахуванням пропозицій стейкхолдерів та відповідно індивідуальній освітній траєкторії здобувачів освіти. Ухвалено робочим групам освітньо-професійних програм систематично працювати зі стейкхолдерами з метою подальшого вдосконалення освітньо-професійних програм та окремих освітніх компонентів, реалізації індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів освіти. Також вирішено вдосконалювати систему мотивації педагогічних працівників, як дієвого інструменту забезпечення високого рівня якості освіти, морального (кадровий ріст) і матеріального стимулювання та заохочення працівників.

Тетяна Когут, заступник директора з навчальної роботи, виступила з доповіддю щодо характеристики кадрового складу забезпечення освітнього процесу. У 2023-2024 н.р. кадровий склад забезпечення 5 освітньо-професійних програм представляють 41 педагогічний працівник – 39 на постійній основі, 2 на основі сумісництва: 29 осіб – спеціалісти вищої категорії – 71%, 6 спеціалістів першої категорії – 15 %, 4 спеціалісти другої категорії – 10%, 2 спеціалісти – 4%. У коледжі працюють 4 кандидати наук, 3 аспіранти, 16 викладачів-методистів – 39%, 7 відмінників освіти – 17%.

Розглянуто стан забезпечення інформації та документації на офіційному вебсайті коледжу у відповідності до вимог Законів України «Про освіту», «Про фахову передвищу освіту». Тетяна Когут, заступник директора з навчальної роботи, зазначила, що згідно ліцензійно-акредитаційних вимог, п.12 Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі, офіційний веб-сайт коледжу забезпечує публічність інформації про діяльність закладу освіти. Стефанія Грицишин, заступник директора з виховної роботи, зауважила, що представлення закладу освіти у мережі Інтернет сьогодні є невід’ємним складником позитивного іміджу. Серед ресурсів, які допомагають створити позитивний імідж закладу освіти у мережі Інтернет, перш за все слід виділити сайт закладу, сторінки та групи у соціальних мережах, тощо. Для учасників освітнього процесу вебсайт коледжу – це можливість швидко отримати необхідні методичні та навчальні матеріали, інформацію про освітній заклад, а також широке поле для обміну досвідом, ідеями.

Надія Задаянюк, методист коледжу, ознайомила членів педагогічної ради із Положенням про атестацію педагогічних працівників у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі та проінформувала про педагогічних працівників коледжу, котрі будуть проходити атестацію  у 2023/2024 н.р. Затверджено Положення про атестацію педагогічних працівників у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі. Педагогічним працівникам, які атестуються ухвалено пройти курси підвищення кваліфікації та підготувати матеріали до атестації.

Наталія Ткач, завідувач навчально-виробничою практикою, ознайомила педагогічний колектив з особливостями організації та проведення практичної підготовки здобувачів освіти у 2023/2024 н.р. із врахуванням сучасних реалій.

Тетяна Когут, заступник директора з навчальної роботи, запропонувала до розгляду Положення, які регулюють організацію освітнього процесу, а саме:

  • Положення про організацію освітнього процесу в Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі

  • Положення про порядок розробки та затвердження навчальних планів підготовки здобувачів освіти освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі

  • Положення про змішане навчання у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі

  • Положення про освітньо-професійні програми у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі

  • Положення про портфоліо

  • Положення про дуальну форму здобуття фахової передвищої освіти у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі

  • Положення про екзаменаційну комісію

  • Положення про практичну підготовку здобувачів фахової передвищої освіти у Тернопільському фаховому коледжі харчових технологій і торгівлі.

Ухвалено затвердити та увести в дію перелічені Положення.

Також на засіданні розглянуто питання наукової діяльності педагогічних працівників, пошуково-дослідницької роботи здобувачів освіти. Ухвалено стимулювати наукову діяльність педагогічних працівників та пошуково-дослідницьку роботу здобувачів освіти, педагогічним працівникам здійснювати пошук нових форм та напрямків наукових досліджень.

Секретарка педагогічної ради Ірина Чеченюк

Педрада (ФОТО)

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.