Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ МЕТОДИЧНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ЗАСТУПНИКІВ ДИРЕКТОРІВ З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗФПО ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 1 червня 2023 о 00:00
Автор: admin 0. 1.
207 переглядів

1 червня відбулося чергове планове онлайн засідання методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області.

Модератором заходу виступив Тернопільський фаховий коледж харчових технологій і торгівлі.

З вітальним словом до учасників події звернулися методистка ради директорів ЗФПО Тернопільщини Ірина Лещик та голова методичного об’єднання Галина Голуб. Ірина Богданівна окреслила завдання та перспективи розвитку закладів фахової передвищої освіти, ознайомила присутніх з рядом нормативних документів, наказів та побажала успішного завершення навчального року та безпечних канікул. Галина Ростиславівна представила нових учасників методичного об’єднання, окреслила ряд організаційних питань та побажала плідної та змістовної роботи.

З основною доповіддю «ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИХОВНОЇ РОБОТИ З УЧАСНИКАМИ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ» виступила заступник директора з виховної роботи Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі Стефанія Грицишин.

Стефанія Йосифівна поділилася досвідом організації виховної роботи в коледжі у непростий час військового стану. Розповіла, що створення безпечного освітнього середовища є пріоритетним напрямком діяльності.

Вражає, як багато працюють колеги для «освітнього фронту»: проводять неймовірну кількість заходів національно-патріотичної спрямованості, забезпечують функціонування укриттів та навчають навичок безпечної поведінки у часі війни, дбають про психологічну безпеку учасників освітнього процесу, розвивають у вихованців критичне мислення та медіаграмотність, волонтерять, допомагають військовослужбовцям на «кулінарному фронті», тощо.

Такий огляд роботи виховного колективу Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі свідчить, що ми, без сумніву, ВСТОЇМО! ПЕРЕМОЖЕМО! ВІДРОДИМОСЬ!

«Якби світ мав капелюха, то мав би зняти його перед Україною» (Річард Бренсон) – резюмувала Стефанія Грицишин.

Наступний спікер семінару, виконувач обов’язків завідувача кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, доцент, кандидат педагогічних наук Віктор Кавецький, турботливо говорив про важливе: «ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВІД ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ В УМОВАХ СУЧАСНИХ ВИКЛИКІВ».

Віктор Євгенович наголосив, що на плечі педагогів лягла подвійна відповідальність – збереження власного психологічного комфорту та підтримка учасників освітнього процесу.

Розглянули структуру особистісного потенціалу педагога, чинники, які впливають на стресостійкість. Корисними стали запропоновані науковцем прийоми самодопомоги для попередження негативних наслідків психотравмуючих факторів, вправи «Психогієнічний самоаналіз» та налаштування на день «Саме сьогодні».

Дякуємо за чудовий практичний кейс для плекання стресостійкості. Про «ПСИХОЛОГІЧНИЙ СУПРОВІД УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ВІЙНИ» розповіла практичний психолог фахового коледжу Кременецької обласної гуманітарно- педагогічної академії ім. Тараса Шевченка Алла Фурсик.

Алла Олександрівна окреслила аспекти психологічного супроводу освітян та здобувачів освіти у часі війни, виокремила форми та методи плекання навичок стійкості (резильєнтності). Також психолог запропонувала провести визначення власних навичок за «Шкалою життєвої стійкості» та запропонувала орієнтовний перелік заходів з плекання резильєнтності.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам заходу! Бажаємо міцного здоров’я та стійкості, Миру та Перемоги! Слава Україні!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.