Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

МОЛОДЬ І ДЕРЖАВА ЗА ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ

Дата: 31 травня 2023 о 00:00
Автор: admin 0. 1.
113 переглядів

Молодь повинна стати активним учасником вирішення завдань, що стоять перед державою і суспільством. На державному рівні створюються умови для самореалізації молоді і включення її у процеси розвитку України.

Сучасна молодь має великий потенціал, запал та енергію, які саме у молодому віці потрібно спрямувати у правильне русло — формування особистості, розбудову суспільства, формування молодого політикуму. Молода людина — це як губка, яка вбирає у себе все те, що її оточує. І часто намагається попробувати того, що є забороненим та шкідливим, однак цікавим, бо така вже наша людська природа. 

Здоров’я як категорія людського буття вважається в усьому світі найважливішим пріоритетом держави. Ставлення до здоров’я, усвідомлення його цінності є одним з елементів національної культури, критерієм благополуччя суспільства.

Здоров’я молоді  важлива складова здоров’я нації, від якої залежить майбутнє держави, її інтелектуальний та трудовий потенціал, що забезпечує соціально-економічний розвиток країни, її обороноздатність і незалежність.

Здоров’я людини – не лише добрий фізичний  стан, а й психоемоційна врівноваженість, духовне та соціальне благополуччя. Це складний  феномен глобального значення, що на 10 % залежить від рівня медицини, на 20% – від стану екології, ще на 20% – від спадковості і на 50% – від способу життя.

Саме у Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням, який відзначається 31 травня, відбулося спілкування класного керівника Галини Гаврилюк із здобувачами освіти груп 1-ГРС-5/9 та 1-ХТ-ВХК-5/9.

Здобувачі освіти дотримуються здорового способу життя і кажуть шкідливим звичкам – тютюнопалінню, вживанню спиртних напоїв, наркотичних чи токсичних речовин – ні!

Обговорюючи презентацію, вони відзначили, що в Україні від тютюнопаління гине  20 тис. людей кожен рік, від алкоголю помирає 40 тис. українців, а від наркотиків – 70 тис. щороку.

Також у процесі відвертого спілкування здобувачі освіти роздумували про причини цих звичок. Вони зауважили, що особливого розмаху набуло паління серед молоді. Це і намагання задовольнити своє зацікавлення, і наслідування моді. Але головною причиною все ж є приклад батьків та ровесників, які курять. Бажання бути прийнятим у середовище ровесників, здаватися дорослішим часто спонукає підлітка брати цигарку. Поступово вживання тютюну переходить в звичку, виникає потреба в отриманні певної дози нікотину. Будь-який курець знає, що куріння руйнує його організм, однак відмовитися від цієї звички дуже нелегко. Як сам тютюн, так і дим, надзвичайно токсичні. До їх складу входять біля 2000 різних хімічних речовин, більшість з яких шкідливі для людини (нікотин, оксид вуглецю (чадний газ), синильна кислота та  речовини, які стимулюють розвиток пухлин). Тютюн повільно, але невідворотно руйнує здоров’я людини, є причиною ряду серйозних захворювань. Відмова від паління – одне з важливих умов здоров’я та довголіття.

Також відбулося спілкування із здобувачами освіти груп  2-ТКД-3/9 та 2-М-3/9 . Всі підтримують здоровий спосіб життя, відповідально ставляться до свого здоров’я, усвідомлюють та розуміють переваги, які забезпечує здоровий спосіб життя.

Здобувачі освіти відмітили, що здоров’я також залежить від фізичної активності. Галина  Гаврилюк зауважила, що практика фізичної культури  та спорту є ефективним засобом формування здорової молодої особистості. Держава забезпечує рівний доступ молоді до можливостей для занять фізичною культурою та спортом шляхом широкої пропаганди здорового способу життя. Була проведена руханка зі здобувачами освіти  групи 2-М-3/9. А здобувачі освіти групи 2-ПТБ-3/9 насолодилися природою та позаймалися на тренажерах.

Здоров’я – велике благо, вміння зберегти його в значній мірі залежить від самої людини.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.