Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

УЧАСТЬ У ФОРУМІ «ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ: БЕЗПЕКА, ВІДНОВЛЕННЯ, ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ»

Дата: 9 грудня 2022 о 00:00
Автор: admin 0. 1.
96 переглядів

У період з 08 по 09 грудня 2022 р. за ініціативи Національної агенції кваліфікацій та сприянням Міністерства освіти і науки України відбувся форум «Людський капітал: безпека, відновлення, євроінтеграція», учасником якого стала завідувачка відділення готельно-ресторанного бізнесу та підприємництва Людмила Гарасим.
В умовах повномасштабної війни росії проти України, глобалізації економіки та ринків праці - навички і компетентності працівників, доступ до якісної освіти, значною мірою визначатимуть рівень економічного розвитку країни. Сьогодні недостатньо інвестували лише в економіку, виробництво чи технології. Інвестиції в людей, в їх освіту, компетентності не менш важливі, бо ці люди створюватимуть продукт з більшою доданою вартістю. Люди дедалі частіше навчаються в умовах неформальної освіти - в інтернеті, на роботі, через професійні курси, громадські заходи, волонтерство чи здобувають нові кваліфікації будучи в ЗСУ. Тому у ході дискусійної панелі учасники форуму обговорювали питання розвитку людського капіталу в Україні та інтеграцію Національної системи кваліфікацій до європейського простору.
Серед гостей форуму були: Руслан Стефанчук – Голова Верховної Ради України, Юлія Свириденко – перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки України, Дмитро Олійник – Голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, Голова Ради Федерації роботодавців України, Голова Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців скляної промисловості», Крістофер Абрамс – директор офісу економічного зростання Місії USAID в Україні, Лев Парцхаладзе – Президент Конфедерації будівельників України.
Модераторами панелей форуму виступили: Юрій Баланюк  (Голова НАК), Юрій Рашкевич (член НАК), Людмила Акімова (заступниця голови НАК).
Понад 50 спікерів взяли участь у форумі, в числі яких: Сергій Шкарлет (Міністр освіти і науки України), Ольга Коваль (Голова підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій),  Олексій Дніпров – заступник Керівника Офісу Президента України, Сергій Бабак – народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Шав'є Матеу де Кортада – директор Європейського фонду освіти, Олександр Шубін – заступник Голови Федерації професійних спілок України, Руслан Іллічов – генеральний директор Федерації роботодавців України, Міхаель Пауло - директор Програми «EU4Skills: Кращі навички сучасної України».
Учасники форуму порушували питання реалізації пілотного проєкту порівняння Національної рамки кваліфікацій (НРК) із Європейською рамкою кваліфікацій (ЄРК) за ініціативи Європейської Комісії та участю Європейського фонду освіти і підготовки (ETF). Важливість цього проєкту полягає не лише в спрощенні визнання наших кваліфікацій в Європі та іноземних кваліфікацій в Україні, але й в подальшому удосконаленні нашої Національної системи кваліфікацій (НСК). Під час другої панелі були обговорені питання безперервної професійної освіти та підготовки кадрів на основі Національної системи кваліфікацій, що  передбачає вдосконалення показників якості системи кваліфікацій; інструментів зовнішнього забезпечення якості в Національній системі кваліфікацій; внутрішніх систем забезпечення якості в кваліфікаційних центрах та питань забезпечення якості для міжнародного визнання кваліфікацій.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.