Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ «СОЛЯНІ ПЕЧЕРИ ЄВРОПИ ТА ЇХ РОЛЬ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ»

Дата: 16 грудня 2021 о 22:00
Автор: admin 0. 1.
78 переглядів

Чергове засідання гуртка «Здоров’я через призму хімії» відбулося у вигляді віртуальної екскурсії. Така форма проведення екскурсії в період пандемії є найбільш оптимальною. Гуртківці підготували презентації та стали віртуальними гідами.
Одна з керівниць гуртка Галина Гаврилюк розповіла про історію солетерапії. Вона наголосила на тому, що безліч немедикаментозних методів лікування людей, які ефективно в наш час застосовуються, народилися з далекої давнини. Одним з таких методів є солетерапія, різновидами якої є спелеотерапія та галотерапія.
Ольга Клим, викладач коледжу, відмітила, що за статистикою, близько 10 % населення планети тією чи іншою мірою страждає на хронічні бронхіти, що переходять в астму. Окрім різноманітних інгаляторів та інших  лікарських засобів, на дихальні шляхи позитивно впливає сіль. Саме найдрібніші частинки солі проникають у найвіддаленіші відділи бронхіального дерева та надають бронходренажну, протизапальну та імуномодулюючу дію на респіраторний тракт, що опосередковано покращує загальний захист організму.    
Гуртківці розповіли про те, що на європейському континенті, Польща – країна, яка вперше почала застосовувати «соляне» лікування. Вони «побували» в головному європейському центрі спелеотерапії  місті Величка, що знаходиться за 15 км на південний схід від Кракова. Тут сіль видобували ще з ХІІІ ст. Цей центр щорічно відвідує понад мільйон людей із захворюваннями дихальних шляхів і туристів, які приїжджають на день-два, адже, крім лікувальних процедур, там справді є на що подивитися. «Таємна вечеря» Леонардо да Вінчі, пам’ятники Копернику та Іоанну Павлу ІІ, скульптури королів, каплиці, музей, і все це – із солі. Сьогодні  Величка – відносно доступний медичний центр, що складається з 9 ярусів. Один з найглибших сягає 210 метрів.
Студенти «захоплювалися» Трансільванськими копальнями у Румунії: румунські курорти Совата, Сленік Прахова і Тиргу-Окна одночасно можуть оздоровити 500 чоловік. Також побували у баварському місті Берхтесгаден, де працюють унікальні, єдині в Західній Європі спелеотерапевтичні центри. Ще з ХІV ст. династія  Віттельсбахів збагачувалася завдяки покладам солі, за які часом велися війни. Тільки в ХІХ ст. копальні перейшли у володіння Баварії.
Гуртківці звернули увагу і на село Солотвино на Закарпатті, де теж зосереджені унікальні природні рекреаційні ресурси, що не мають аналогів в Україні. У 1960 році  Польщу  відвідали науковці та чиновники із Закарпаття, що призвело до відкриття у 1968 році в соляній шахті № 8 села Солотвино лікувального відділення із застосовуванням спелеотерапії. Ефект був колосальним! Після підтвердження позитивних результатів в селі Солотвино збудували окрему лікарню.
Дизайн печер дуже захопив студентів і враження від екскурсії залишилися найкращі.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.