Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

ВІДКРИТІ ДІАЛОГИ «ПОСТЧОРНОБИЛЬСЬКІ ПРОБЛЕМИ МИРНОГО АТОМА»

Дата: 13 грудня 2021 о 22:00
Автор: admin 0. 1.
103 перегляда

14 грудня наша країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС 4-го енергоблоку.
На честь цієї дати в коледжі  проведений виховний захід- відкриті діалоги «Постчорнобильські проблеми мирного атома». Студенти груп  3-ПТБ-2/11 та 3-ХТ-ВХК-2/11 разом із класним керівником Галиною Гаврилюк  поділилися своїми думками стосовно цієї важливої дати для нашої країни і людства, а також обговорили проблеми мирного атома сьогодні.
Студенти переглянули відеоролики та презентацію про цю трагедію, якій цього року 26  квітня виповнилося 35 років. Вони зауважили, що лише завдяки самопожертві ліквідаторів  вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. До ліквідації наслідків аварії були залучені тисячі фахівців різних професій.  За неповними даними, через чорнобильський майданчик пройшли понад 600 тисяч осіб.
Також студенти відмітили, що людський фактор відіграв величезну роль у цій трагедії, тому ми повинні пам’ятати, що «мирний атом» залежить від нас. Кожен повинен пам’ятати, що від кожного його кроку і кожної його дії може залежати не тільки його життя, а ще й життя тих, хто поруч, життя країни. Цей день змінив ставлення до використання «мирного атома».
Студенти проаналізували стан ядерної енергетики на сьогодні, опираючись на експертні дані. Вони зазначили, що від часу аварії на ЧАЕС ядерна енергетика в Україні стала безпечнішою та збільшила свою частку в енергобалансі. Поліпшення безпеки ядерної генерації в Україні визнають  експерти.
Водночас студенти зазначили, що багато експертів говорять про модернізацію української ядерної енергетики, про дефіцит коштів на розвиток цього сектору та про його значну залежність від російських технологій і ядерного палива. На сьогоднішній день найбільш пріоритетний інвестиційний проект - це  будівництво центрального сховища відпрацьованого палива для Рівненської, Хмельницької та Південноукраїнської АЕС. Але доводиться шукати на це кредитні кошти, а це проєкт національного значення, бо ідеться про енергетичну незалежність України.
Також студенти відмітили, що аналітики  бачать і окремі позитивні кроки, які дають змогу збільшити ефективність «мирного атома» в Україні.
Окремі студенти схилялися до думки екологів, які радять не інвестувати у збільшення ефективності «мирного атома», а дбати про альтернативні джерела енергії та про енергоощадність. На думку недержавних екологів, Чорнобильська трагедія не змусила українську владу переосмислити свої підходи до розвитку ядерної енергетики. Витрати на утилізацію радіоактивних відходів цього сектору не покриваються тарифом на електроенергію від АЕС, а технологій їхнього остаточного знешкодження наразі немає, повідомляють в Національному екологічному центрі України (НЕЦУ). У НЕЦУ виступають категорично проти будівництва двох нових енергоблоків в Україні, натомість радять урядові інвестувати в енергоефективність та в альтернативну енергетику.
Підсумовуючи обговорення даної проблеми, студенти висловили думку про те, що мирний атом має майбутнє, але його безпечність повинна бути на найвищому рівні.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.