Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

РОЛЬ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ ПРИ ВИВЧЕННІ ХІМІЇ

Дата: 15 листопада 2021 о 22:00
Автор: admin 0. 1.
96 переглядів

Працюючи над навчально-методичною проблемою «Активізація навчально-пізнавальної діяльності студентів у процесі вивчення хімії», викладач Галина Гаврилюк велику увагу приділяє візуалізації навчання. Вона розглядає візуалізацію навчання як важливий чинник активізації навчально-пізнавальної діяльності.
Сьогодні інформаційно-комунікаційні технології мають вагомий вплив на створення й використання засобів візуалізації навчальної інформації. Технології візуалізації інтенсифікують навчальний процес. Це підвищує інформаційну насиченість навчального процесу, сприяє підтримці високого темпу навчання, дозволяє раціонально організовувати та активізувати  навчально-пізнавальну діяльність студентів. Представлення учбового матеріалу у структурованому вигляді дозволяє швидше і якісно засвоїти знання.
Візуалізація стала одним із провідних трендів модернізації освіти. З кожним роком зростає кількість різноманітних способів візуалізації навчального матеріалу, що дозволяє викладачеві обирати відповідні варіанти подачі інформації в залежності від цілей, які він ставить перед собою, а студентам, в свою чергу, користуватись найбільш зручними способами для запам’ятовування й асиміляції отриманих знань.
Використання  викладачем Галиною Гаврилюк в навчальному процесі технологій візуалізації спрямоване, здебільшого не тільки  на те, щоб додати яскравості й виразності викладу навчального матеріалу, а й на те, щоб пробудити інтерес до вивчення хімії, залучити до самостійної роботи студентів та до дослідницької роботи. Зокрема як методи візуалізації навчального матеріалу викладач  часто використовує  конспект-схеми,  таблиці, малюнки, презентації  тощо.
Саме за допомогою онлайн-технологій та ресурсів можна реалізувати хімічний експеримент . На сьогоднішній день це дуже актуально, оскільки хімія – експериментальна наука і в умовах дистанційного навчання ці технології забезпечують якісне і глибоке вивчення її. Крім того, такі технології додадуть до занять більше вражень та інтересу, сприятимуть їх мотиваційній складовій.
Одне з таких занять проводилось викладачем в онлайн - режимі на платформі Zoom у групах 2-ХТ-ВХП-4/11 та  2-ХТ-ВХП-1/9. Тема заняття: «Карбонові кислоти». Багато таких кислот містяться у більшості видів рослинних харчових об’єктів – ягодах, фруктах, овочах, в тому числі в коренеплодах, листяній зелені. Тому їх ще називають харчовими кислотами. Разом із цукрами і ароматичними сполуками вони формують смак і аромат плодів і продуктів їх переробки. Зокрема, це яблучна, щавлева, аскорбінова, лимонна і ін. кислоти.
Перегляд відеороликів та презентацій на занятті викликав інтерес у студентів. Їм стало цікаво самим провести досліди в домашніх умовах. Вони виявляли  харчові кислоти у бур’яку, моркві, лимоні, різних соках за допомогою домашніх «реагентів»: соди, розчину йоду, розчину Люголя і ін. Такі заняття запам’ятовуються  і залишають багато позитивних емоцій.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.