Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

ПРАКТИЧНА СКЛАДОВА НАВЧАННЯ

Дата: 24 жовтня 2021 о 21:00, Оновлено 9 листопада 2021 о 11:35
Автор: admin 0. 1.
136 переглядів

Навчальна практика є початковим етапом практичного ознайомлення студентів з вибраною спеціальністю, отримання професійних знань і навичок,  ознайомлення з сучасними технологіями, що використовуються в торговому підприємстві.
Згідно заздалегідь укладених договорів  співпраці між  Тернопільським фаховим коледжем харчових технологій і торгівлі та провідними торговельними підприємствами міста Тернополя, студенти груп 3-ПТБ-138/9 та 3-ПТБ-2/11 зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» протягом вересня-жовтня мали змогу зміцнити свої теоретичні знання та практичні навички з організації торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами в сучасних мережевих торговельних супермаркетах «Сім23 - зручний маркет»,«Продлюкс», «Калина», «Хмельничанка».
Керівництво практикою здійснювали майстри виробничого навчання товарознавчого відділення Любов Петрівна Шпеник та Ольга Володимирівна Дутка, які контролювали своєчасне прибуття студентів на місце практики, процес її виконання, консультували практикантів щодо програми і матеріалів практики, допомагали у вирішенні питань із забезпечення необхідних умов роботи. Під час практики студенти виконували завдання, передбачені програмою та дотримувались правил внутрішнього розпорядку.
Після закінчення періоду практичного навчання 25 жовтня студенти звітували про набутий досвід здачею іспиту, який передбачав представлення членам комісії оформленого звіту-щоденника, нормативних документів згідно програми, виконання практичного завдання та відповіді на теоретичні питання. Голова екзаменаційної комісії, завідувач відділу товарознавчих, гемологічних, економічних, будівельних, земельних, екологічних досліджень та оціночної діяльності Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, Маслій Галина Василівна відзначила хорошу теоретичну і практичну підготовку студентів-практикантів.
Оскільки для більшості студентів групи це був перший досвід роботи за професією, вони поділилися своїми враженнями.
Харчук Тетяна: «Я проходила практику у   магазині «Сім23-зручний маркет». Вразило доброзичливе ставлення співробітників до нас, студентів-практикантів, пунктуальність всіх працівників, починаючи від продавців, фасувальників, технічного персоналу до менеджера та керівника на всіх ділянках роботи. На даний час нас студентів-практикантів запросили  залишитись тут працювати».
Стадник Юлія: «Під час практики нас перевіряли керівники від коледжу та від підприємств-баз практики на вміння здійснювати різноманітні торговельно-технологічні процеси та якість обслуговування покупців.
Було дуже цікаво. Кожен з нас   вивчав РРО та інше обладнання, яке використовується, намагався надавати консультації покупцям, ми займалися викладкою та фасуванням товарів, брали участь у прийманні товарів за кількістю та якістю, оформляли товарні втрати, вивчали кваліфікаційні характеристики продавців продовольчих і непродовольчих товарів, звертали увагу на елементи культури торгівлі, брали участь у проведені рекламних та акційних заходів. Взагалі, на мою думку, це була дуже ґрунтовна підготовка до справжньої роботи за фахом».
Юрик Роман:    «Ми    побачили  процес торгівлі очима продавця, касира, консультанта, а не покупця. Всім студентам сподобалось працювати. І кожен з нас зробив висновки - чого ми вже навчились, а що треба ще опанувати. Адже студент не завжди  цінує і сприймає те, що   викладачі намагаються його навчити, а тут була можливість це зрозуміти. Отож, ще є час надолужити пропущене. А професія завжди потрібна і надзвичайно цікава».
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.